رویهی کلاسهای آنلاین بدین گونه است که استاد و هنرجو از طریق تماس تصویری با هم ارتباط برقرار کرده، هنرجو درس خود را روی سنتور مینوازد سپس استاد ایرادهای او را رفع کرده و در صورت نیاز بخشهایی از قطعه را روی ساز خود اجرا میکند تا هنرجو ایرادهای خود را شناسایی کند. پس از تدریس درس جدید، استاد ویدئویی از آن ضبط کرده و برای هنرجو ارسال میکند. در زیر لیستی از نکات مثبت و منفی کلاسهای آنلاین را مشاهده میکنید:
بازدهی کلاسهای آنلاین به سطح مهارت استاد و بازدهی خود هنرجو دارد. کلاسهای آنلاین برای هنرجویان تازه کار (مگر در مواقع ضروری) توصیه نمیشود، زیرا در چند جلسهی اول استاد به شما نحوهی مضراب گرفتن و پشت ساز نشستن را آموزش میدهد که ممکن است برای هنرجویی که در ابتدای یادگیری هستند کمی دشوار باشد. قابل ذکر است که با تمرین و مشاهدهی ویدئو و عکسهای موجود از اساتید مختلف این مشکل حل شدنیست.
قطعا شرکت کردن در کلاسهای آنلاین بسیار بهتر از کلاس نرفتن است، فواید بسیار دارد و شما را با دنیای موسیقی در ارتباط نگه میدارد. اگر جلسات ابتدایی خود را رد کرده باشید از لحاظ محتوایی با مشکل خاصی رو به رو نخواهید شد.
کلاسهای آفلاین همانند کلاسهای آنلاین است با این تفاوت که در این گونه کلاسها، ارتباط شما از طریق ارسال ویدئو و نه تماس تصویری خواهد بود. این روش نیز مزیتها و مضرات خود را دارد. علاوه بر نکات ذکر شده در بالا، استرس نداشتن شاگرد هنگام اجرای قطعه، امکان مشاهدهی چند بارهی ویدئو توسط هنرجو، تمرین بیشتر هنرجو برای ضبط ویدئویی بدون اشکال را نیز میتوان به جنبههای مثبت کلاس آفلاین اضافه کرد. برای نکات منفی نیز تقریبا تمام نکات منفی کلاسهای آنلاین را دارد.