انتخاب ساز یک مقولهی بسیار مهم است و در وهلهی اول، علاقه و استعداد برای موفق شدن در هر سازی اهمیت دارد. شما میتوانید با گوش دادن به آلبومهای مختلف، تماشای ویدئوهای کنسرتها، تکنوازیها و اجراهای مختلف، دیدن و شنیدن صدای سازهای مختلف از نزدیک و به صورت زنده و حتی در دست گرفتن سازهای مختلف، علاقهی خود را کشف کنید. به صورت تخصصی برای سنتور، آلبومهای گروهنوازی و تکنوازیِ نوازندگان: استاد پایور، مشکاتیان،سیاوش و اردوان کامکار و بسیاری نوازندگان دیگر را گوش دهید. بسیاری از این آلبومها با خوانندگی استادانی همچون محمدرضا شجریان، عبدالوهاب شهیدی و .. است. از معروفترین آلبومهای سنتورنوازی که اکثرا آن را شنیدهاند، آلبوم سنتوری با نوازندگی استاد اردوان کامکار و خوانندگی محسن چاوشی است. بسیاری از این آلبومها به صورت تصویری نیز پخش و منتشر شدهاند. همچنین در فضای مجازی و سایتهای مانند یوتیوب و آپارات ویدِئوهای بسیاری از نوازندگان قدیمی و جدید به صورت هم صوتی و هم تصویری، وجود دارد. شما با مراجعه به پژوهشکدهی سنتور میتوانید صدای دلنشین ساز سنتور را از نزدیک بشنوید و با ویژگیهای آن آشنا شوید.
شما باید علاقهی خود را بشناسید و بدانید که به چه نوع جنس صدایی علاقه دارید، برخی سازها مانند کمانچه یا ویولن سازهای آرشهای هستند و برخی مانند تنبک و دف، کوبهای. از طرفی سازهای زهی به دو بخش زخمهای و کوبهای تقسیم میشود، زهی زخمهای مانند تار و زهی کوبهای سنتور. پس شناخت جنس صدای مورد علاقه میتواند در انتخاب ساز به شما کمک کند.
سنتور نیز همانند هر ساز دیگری سختیها و آسانیهای خود را دارد و لازمهی پیشرفت در آن تمرین، پشتکاری، صبوری، سنتور و استاد خوب است، اما شما بعد از توانمند شدن اجرای یک قطعهی زیبا، ثمرهی زحمات خود را خواهید گرفت و هم خود و هم اطرافیانتان را از صدای زیبای ساز خود بهرهمند میسازید. به خاطر داشته باشید سنتور سازیست که صدای نسبتا زیادی دارد و اگر شما به دنبال سازی با صدایی کمتر هستید شاید سه تار و یا انتخابی دیگر برای شما مناسبتر باشد. نکتهی قابل توجه دیگر کوک کردن سنتور است، که به دلیل داشتن 72 سیم کاری زمانبر و نیازمند تجربه و مهارت است. وسایل موردنیاز برای یادگیری سنتور، یک ساز خوب، میز سنتور و مضراب است. پس قبل از انتخاب هر سازی به تمام نکات بالا توجه کنید.